Bramborový koláč se sardinkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramborový koláč se sardinkami
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 58440 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
500 g | Brambory vařené |
400 g | Cibule červená |
30 g | Kapary sterilované |
320 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
100 g | Paprika červená |
100 g | Paprika žlutá |
120 g | Passata (drcená rajčata) |
240 g | Sardinky v oleji |
1 špetka | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 44g |
---|---|
Cholesterol | 109,3mg |
Draslík | 538,2mg |
Vláknina | 18g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 87,4mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené, Kapary sterilované, Paprika červená, Paprika žlutá, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cibule červená, Mouka pšeničná hladká T 650, Passata (drcená rajčata), Sardinky v oleji mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bramborový koláč se sardinkami postup přípravy receptu:
1 | Sardinky z konzervy necháme okapat, olej si ponecháme. Červenou cibuli oloupeme, nakrájíme na plátky a rozebereme na kroužky, kapary scedíme, papriky bez jádřinců rozkrájíme na proužky. Vařené brambory nastrouháme, vsypeme do mísy, přidáme mouku, vejce, špetku soli a vypracujeme bramborové těsto. Vytvarujeme kouli, kterou poté rozválíme na silnější kruhový plát. Vytvarujeme okraje, vnitřek potřeme drcenými rajčaty, poklademe kroužky cibule, zasypeme paprikami, kapary, poklademe sardinkami a pokapeme troškou oleje ze sardinek. Potřeme i okraje koláče. |
2 | Plech potáhneme papírem na pečení, přiložíme koláč, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 180°C asi 45 minut. Pro prvních dvacet minut pečení zakryjeme koláč alobalem, na zbytek doby alobal odstraníme. |
Poznámka
Servírujeme teplé.