Zapečené rybí filé se zeleninou a estragonem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapečené rybí filé se zeleninou a estragonem
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 58452 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
600 g | Brambory vařené ve slupce |
100 g | Cibulka jarní |
30 ml | Citronová šťáva |
40 g | Estragon |
500 g | Filé rybí |
60 g | Hořčice staroanglická |
200 g | Jogurt bílý |
30 g | Máslo čerstvé |
250 g | Mrkev kořen |
1 g | Pepř černý mletý |
80 g | Pórek |
100 g | Šalotka |
8 g | Sůl |
100 g | Sýr Ementál (Primátor) |
25 g | Tuk |
2 ks | Vejce slepičí |
40 ml | Víno bílé |
150 g | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 44g |
---|---|
Cholesterol | 180,7mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 17g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 25,9mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 24,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené ve slupce, Cibulka jarní, Citronová šťáva, Estragon, Jogurt bílý, Šalotka, Sůl, Tuk, Vejce slepičí, Víno bílé, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Filé rybí, Hořčice staroanglická, Máslo čerstvé, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Pórek, Sýr Ementál (Primátor) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zapečené rybí filé se zeleninou a estragonem postup přípravy receptu:
1 | Šalotku oloupeme, pokrájíme nadrobno, pórek na tenká kolečka, vařené brambory oloupeme, nakrájíme na silnější plátky, jarní cibulku posekáme, Ementál nastrouháme, estragon nasekáme na jemno, mrkev rozkrájíme na plátky, rybí filé na větší čtverečky. Filé osolíme, opepříme, pokapeme citronovou šťávou, potřeme pikantní hořčicí a necháme 10 minut odležet. |
2 | V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme šalotku, pórek, jarní cibulku, mrkev a osmahneme. Přiložíme filé, posypeme polovinou estragonu a smažíme ještě asi 5 minut. Přimícháme brambory, prohřejeme a odstavíme. |
3 | Pekáček vymažeme tukem, vsypeme rybí směs se zeleninou, do smetany vmícháme jogurt, vejce, víno a nalijeme do pekáčku, posypeme Ementálem, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 180°C asi 20 minut. |
4 | Jednotlivé porce posypeme zbylým estragonem a podáváme. |
Poznámka
Servírujeme teplé.