Jednoduchý recept

Kyselica z Valašska

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (35%)
ID receptu: 58525
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

3 g Bobkový list
500 g Brambory
300 g Hovězí maso přední
1 ks Kedlubna
1 kávová lžička Kmín celý
2,5 dl Mléko plnotučné
20 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 ks Mrkev kořen
1 špetka Pepř černý mletý
1 ks Petržel
20 g Petržel - nať
250 g Smetana
2 špetka Sůl
2 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 244 kcal
Kilojoule 1 023kJ
6% Sacharidy 21 g
14% Tuky 11 g
8% Sodík 159 mg
29% Bílkoviny 16 g

Kyselica z Valašska postup přípravy receptu:

1

Oloupané, na malé kousky rozkrájené brambory vložíme do hrnce. Zalijeme vodou, přidáme bobkový list, kmín a povaříme do měkka. Měkké brambory scedíme, do bramborového vývaru vložíme maso, to uvaříme také do měkka. V půlce vaření přidáme k masu oloupanou mrkev, kedlubnu a petržel, společně dovaříme. Následně maso a zeleninu drobně pokrájíme a vrátíme opět do vývaru.

2

Mléko ve vhodné nádobě spolu s moukou a smetanou dobře rozkvedláme. Vlijeme do polévky, ochutíme solí, pepřem, vše přivedeme k varu a odstavíme. Podáváme v jednotlivých polévkových miskách. Porce posypeme nasekanou petrželovou natí.

Poznámka

Podáváme jako teplý předkrm s chlebem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept