Pečená plněná zelenina - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 95 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečená plněná zelenina
Celkový čas: | 95 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 55 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 58529 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Cuketa |
4 ks | Paprika zelená |
4 ks | Rajčata |
Na rýži | |
---|---|
100 g | Dlouhozrnná rýže |
0,3 kávová lžička | Sůl |
300 ml | Voda pitná |
Na nádivku | |
2 polévková lžíce | Bazalka |
4 stroužek | Česnek |
1,5 ks | Cibule |
300 g | Jehněčí maso mleté |
60 ml | Olej rostlinný |
2 špetka | Pepř černý mletý |
200 g | Špenát listový čerstvý |
0,3 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 116,1mg |
Draslík | 886,1mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 6g |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 87,0mg |
Vitamín E | 3,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cuketa, Paprika zelená, Rajčata, Sůl, Voda pitná, Bazalka, Česnek, Cibule, Jehněčí maso mleté, Olej rostlinný, Špenát listový čerstvý, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Dlouhozrnná rýže nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Pečená plněná zelenina postup přípravy receptu:
1 | Cibuli pokrájíme nadrobno, česnek rozdrtíme a nasekáme. Papriky podélně rozpůlíme a odstraníme semínka. Rajčata rozkrojíme, vydlabeme vnitřek, nakrájíme a odložíme do mísy. Cukety podélně rozřízneme, vydlabeme, vnitřek drobně pokrájíme a přidáme do mísy. Špenát opláchneme a necháme okapat. Lístky bazalky posekáme nahrubo. V osolené vodě uvaříme rýži do měkka, scedíme. |
2 | Na polovině oleje zpěníme cibuli, přidáme mleté jehněčí maso a smažíme, až maso zhnědne. Stále mícháme, aby se smažilo rovnoměrně. Usmažené maso s cibulí vložíme na chvíli do cedníku, abychom se zbavili přebytečného tuku. |
3 | Pokrájené vnitřky ze zeleniny smažíme v kastrolu na zbylém oleji s česnekem, až vše změkne. Poté vmícháme špenát, sůl, pepř a dvě minuty na plameni mícháme. Směs odstavíme, vmícháme do ní rýži, mleté maso, rozšlehané vejce a bazalku. Touto směsí plníme papriky, rajčata i cukety. |
4 | Do pekáče s pečicím papírem naskládáme vedle sebe papriky a cukety tak, aby zbylo místo i pro rajčata, která přidáme později. Pekáč zakryjeme alobalem, vložíme do trouby předehřáté na 180°C a pečeme asi 15 minut. Poté přidáme plněná rajčata a ještě pečeme, než zelenina změkne. Nakonec sejmeme alobal a dopečeme, až nádivka zhnědne. |
Poznámka
Servírujeme teplé.