Pečené žebírko s párky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečené žebírko s párky
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | Foglarka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 5861 |
Ingredience
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
8 dkg | Olej stolní |
1 špetka | Paprika mletá sladká |
25 dkg | Párky jemné |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
600 g | Vepřová žebra |
1 kávová lžička | Worcester (worcesterská omáčka) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 222,4mg |
---|---|
Cholesterol | 132,7mg |
Draslík | 357,6mg |
Vláknina | 108,7mg |
Vitamín A | 41,4mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,4mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Olej stolní, Paprika mletá sladká, Sůl, Vepřová žebra mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Párky jemné, Pepř černý mletý, Worcester (worcesterská omáčka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pečené žebírko s párky postup přípravy receptu:
1 | Žebírka na kraji nařízneme, naklepeme, osolíme, opepříme a opečeme na oleji spolu s párky nakrájenými na kolečka. |
2 | Žebírka i párky vyndáme, šťávu zaprášíme moukou a osmahneme. |
3 | Zalijeme vodou, zaprášíme paprikou, přidáme několik kapek worcesteru a povaříme. |
4 | Rozdělíme na talíře, žebírka poklademe párky a přelijeme výpekem. |
Poznámka
Podáváme s opečenými brambory.