Vepřová kýta v chilli medové marinádě - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřová kýta v chilli medové marinádě
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 58654 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
20 ml | Olej rostlinný |
1 kg | Vepřová kýta |
Na marinádu | |
---|---|
0,5 polévková lžíce | Chilli koření mleté |
0,5 polévková lžíce | Citronová kůra |
300 g | Med včelí |
0,5 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 62g |
---|---|
Cholesterol | 167,5mg |
Draslík | 882,6mg |
Vláknina | 472,4mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,8mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Olej rostlinný, Vepřová kýta, Chilli koření mleté, Citronová kůra, Med včelí, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Vepřová kýta v chilli medové marinádě postup přípravy receptu:
1 | V misce promícháme rozehřátý med, nastrouhanou citronovou kůru, chilli koření a sůl. Maso očistíme a potřeme připravenou medovou marinádou. Vložíme do pekáče, pod fólií necháme alespoň hodinu marinovat. |
2 | Odleželé maso dáme na olejem potřený rošt a pod grilem předehřátým na střední teplotu pečeme zhruba hodinu. Během pečení maso obracíme a potíráme zbylou marinádou. |
3 | Hotové maso necháme pod alobalem odležet, poté šikmým řezem krájíme na plátky. |
Poznámka
Servírujeme teplé.