Žampiony zapečené s houbovou směsí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Žampiony zapečené s houbovou směsí
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 58692 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
40 g | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
100 g | Strouhanka |
1 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
8 ks | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 30g |
---|---|
Cholesterol | 134,7mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 141,6mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,1mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 15,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Olej rostlinný, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Žampiony zapečené s houbovou směsí postup přípravy receptu:
1 | Žampiony oloupeme a dáme na pět minut vařit do vody s citronovou šťávou. |
2 | Troubu zapneme na 180°C (plyn na stupeň 4). |
3 | Houby vyjmeme z vody, odřízneme hlavičky a odložíme je stranou. Nožičky posekáme nadrobno. |
4 | Rozklepneme vejce, oddělíme žloutky od bílků. Z bílků ušleháme tuhý sníh. Žloutky utřeme s máslem, přidáme nasekané nožičky, rozsekanou petrželovou nať, osolíme, opepříme, zahustíme strouhankou a nakonec opatrně vmícháme sníh. |
5 | Zapékací misku vymažeme olejem, hlavičky žampionů naplníme houbovou směsí a vyrovnáme je do připravené misky. Zapékáme 15 minut v předehřáté troubě. |
6 | Podáváme ozdobené snítkou petrželové nati. |
Poznámka
Servírujeme teplé.