Recept

Žampiony zapečené s houbovou směsí

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (17%)
ID receptu: 58692

Ingredience

1 polévková lžíce Citronová šťáva
40 g Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Olej rostlinný
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
100 g Strouhanka
1 kávová lžička Sůl
2 ks Vejce slepičí
8 ks Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 301 kcal
Kilojoule 1 258kJ
8% Sacharidy 30 g
19% Tuky 15 g
22% Sodík 430 mg
38% Bílkoviny 21 g

Žampiony zapečené s houbovou směsí postup přípravy receptu:

1

Žampiony oloupeme a dáme na pět minut vařit do vody s citronovou šťávou.

2

Troubu zapneme na 180°C (plyn na stupeň 4).

3

Houby vyjmeme z vody, odřízneme hlavičky a odložíme je stranou. Nožičky posekáme nadrobno.

4

Rozklepneme vejce, oddělíme žloutky od bílků. Z bílků ušleháme tuhý sníh. Žloutky utřeme s máslem, přidáme nasekané nožičky, rozsekanou petrželovou nať, osolíme, opepříme, zahustíme strouhankou a nakonec opatrně vmícháme sníh.

5

Zapékací misku vymažeme olejem, hlavičky žampionů naplníme houbovou směsí a vyrovnáme je do připravené misky. Zapékáme 15 minut v předehřáté troubě.

6

Podáváme ozdobené snítkou petrželové nati.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept