Recept

Smažené kuřecí kapsy plněné česnekovým máslem

  • Ukrajina
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 45 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (17%)
ID receptu: 58802

Ingredience

1 ks Citrony
2 polévková lžíce Kopr
700 g Kuřecí prsa
80 g Mouka pšeničná hladká
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
4 polévková lžíce Olej rostlinný
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
120 g Strouhanka
0,5 kávová lžička Sůl
1 ks Vejce slepičí
4 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 461 kcal
Kilojoule 1 931kJ
10% Sacharidy 34 g
22% Tuky 16 g
26% Sodík 526 mg
78% Bílkoviny 44 g

Smažené kuřecí kapsy plněné česnekovým máslem postup přípravy receptu:

1

Čtyři řízky z kuřecích prsou bez kůže omyjeme, osušíme, ostrým nožem nařízneme do každého kapsu a mírně je naklepeme.

2

Do misky prolisujeme česnek, nastrouháme kůru z jednoho citronu, přidáme nasekaný kopr, ¼ lžičky soli, ¼ pepře a změklé máslo, vše dobře promícháme. Máslovou směs rozdělíme na čtyři díly, kterými naplníme připravené kuřecí kapsy, ty poté uzavřeme párátky. Kapsy vložíme na mísu a umístíme na hodinu do chladničky, aby máslo úplně ztuhlo.

3

Mezitím připravíme tři hluboké talíře, jeden s hladkou moukou, druhý s rozšlehaným vejcem a třetí se strouhankou. Kuřecí kapsy vyndáme z chladničky, osolíme a opepříme. Poté je postupně obalíme v mouce, vejci a strouhance.

4

Na středně velké pánvi rozpálíme olej, při vyšší teplotě smažíme řízky 4 minuty po každé straně do zlatova.

5

Podáváme je pokapané citronovou šťávou.

Poznámka

Servírujeme teplé. V době určené na přípravu není započítaný čas potřebný k vychlazení připravených prsíček (je třeba, aby máslo zcela ztuhlo).

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept