Luberonská kuřecí stehna - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Luberonská kuřecí stehna
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 45 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 58809 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Bageta |
2 polévková lžíce | Bazalka |
2 stroužek | Česnek |
2 ks | Cibule |
2 ks | Cuketa |
4 ks | Kuřecí stehna |
1 ks | Lilek |
4 polévková lžíce | Olej olivový |
3 ks | Paprika žlutá |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 polévková lžíce | Provensálské koření |
1 ks | Rajčata |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 84g |
---|---|
Cholesterol | 166,0mg |
Draslík | 991,7mg |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 611,0mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 110,9mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bageta, Bazalka, Česnek, Cibule, Cuketa, Kuřecí stehna, Lilek, Paprika žlutá, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Provensálské koření mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Luberonská kuřecí stehna postup přípravy receptu:
1 | Čtyři kuřecí stehna vykostíme, každé rozdělíme na 2 části, mírně naklepeme a rozložíme na válu. V malé misce smícháme lžíci provensálského koření, půl lžičky soli a čtvrt lžičky mletého pepře, touto směsí posypeme maso z obou stran, zbylou kořenicí směs potom do masa vtlačíme. Oloupanou cibuli a česnek nadrobno pokrájíme, spařené velké rajče oloupeme a rozkrájíme na kostičky o hraně asi 1 cm. Omytý půlkilový lilek a malé cukety krájíme na dvoucentimetrové kostky, papriky (1 červená, 1 žlutá a 1 zelená) zbavené stopek i semen na tenké proužky. |
2 | Ve velké pánvi s nepřilnavým povrchem rozehřejeme 2 lžíce olivového oleje, na něm opékáme maso 4 minuty po každé straně, poté opečené maso přendáme na talíř. |
3 | Na pánev vlijeme zbytek oleje, 2 minuty na něm restujeme cibuli, česnek, lilek a cukety s paprikami. Poté přidáme rozkrájené rajče, půl lžičky soli, čtvrt lžičky pepře a za stálého míchání vše 6 - 7 minut povaříme. |
4 | Na zeleninu položíme opečené maso, pánev přiklopíme poklicí a zvolna 15 minut dusíme. Následně maso vyjmeme a do zeleniny zamícháme nasekanou zelenou petrželku a posekanou bazalku. |
5 | Na talíře navrstvíme zeleninu, navrch položíme kuřecí maso a podáváme s křupavou bagetou, nakrájenou na plátky. |
Poznámka
Servírujeme teplé.