Fazolové lusky dušené v zelenině - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Fazolové lusky dušené v zelenině
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 58901 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
120 g | Cibule |
800 g | Fazolové lusky zelené |
50 g | Máslo čerstvé |
1 ks | Masox |
20 g | Olej slunečnicový |
80 g | Olivy nakládané |
150 g | Paprika červená |
2 g | Pepř černý mletý |
50 g | Protlak rajčatový sterilovaný |
8 g | Sůl |
100 g | Šunka dušená |
4 ks | Vejce slepičí |
150 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 22g |
---|---|
Cholesterol | 272,8mg |
Draslík | 696,9mg |
Vláknina | 16g |
Vitamín A | 3g |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 76,5mg |
Vitamín E | 3,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 17,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Fazolové lusky zelené, Olej slunečnicový, Olivy nakládané, Paprika červená, Protlak rajčatový sterilovaný, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Masox, Pepř černý mletý, Šunka dušená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Fazolové lusky dušené v zelenině postup přípravy receptu:
1 | Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, papriky zbavíme jádřinců, nakrájíme na slabé proužky, česnek prolisujeme, šunku nakrájíme na nudličky, černé olivy bez pecek posekáme nadrobno. |
2 | V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme cibuli, česnek, papriky a orestujeme. Přimícháme rajčatový protlak, mladé fazolové lusky, šunku, podlijeme vodou, přihodíme kostku masoxu, podle chuti dosolíme, opepříme a dusíme doměkka. Veškerá tekutina by se měla vydusit. |
3 | V jiné pánvi na oleji usmažíme 4 volská oka. |
4 | Fazolky se zeleninou a šunkou upravíme na talíře, navrch každé porce položíme po jednom volském oku, posypeme olivami a podáváme. |
Poznámka
1