Teplý salát z mušlí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Teplý salát z mušlí
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 59019 |
Kategorie: | Teplé saláty |
Ingredience
1 kávová lžička | Anýz mletý |
500 g | Brambory vařené ve slupce |
5 ks | Celer řapíkatý |
1500 g | Mušle slávky |
1 ks | Okurka salátová |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
4 ks | Šalotka |
90 ml | Smetana |
0,5 kávová lžička | Sůl |
150 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 47g |
---|---|
Cholesterol | 70,0mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 36,5mg |
Vitamín E | 1,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 16,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anýz mletý, Brambory vařené ve slupce, Celer řapíkatý, Mušle slávky, Okurka salátová, Šalotka, Sůl, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Smetana nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Teplý salát z mušlí postup přípravy receptu:
1 | Dobře očištěné mušle vložíme do hrnce s bílým vínem a vaříme pod pokličkou. Občas hrncem potřeseme, aby se mušle otevřely. |
2 | Uvařené mušle vyjmeme, necháme okapat a vývar uchováme. Lastruy odstraníme a vyřadíme neotevřené mušle. |
3 | Ve slupce uvařené brambory oloupeme a nakrájíme na širší plátky. |
4 | Salátovou okurku omyjeme, nakrájíme na kostky, osolíme a necháme asi 30 minut odležet. |
5 | V hrnci na rozpáleném oleji osmahneme nasekanou šalotku, přidáme anýz a mícháme 2-3 minuty. Potom přidáme na kousky nakrájený celer, brambory a okurku. |
6 | Vývar z mušlí přecedíme přes jemné síto, asi 150ml vlijeme do hrnce a zvolna povaříme 5 minut. Potom vložíme mušle, přilijeme smetanu, zamícháme a ihned podáváme. |