Srnčí medailonky se zeleným pepřem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Srnčí medailonky se zeleným pepřem
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 59126 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 polévková lžíce | Hořčice |
2 polévková lžíce | Koňak |
50 g | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Pepř zelený mletý |
4 ks | Šalotka |
150 ml | Smetana ke šlehání |
800 g | Srnčí panenka |
1 kávová lžička | Sůl |
250 ml | Vývar z hovězích kostí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 29g |
---|---|
Cholesterol | 18,1mg |
Draslík | 817,9mg |
Vláknina | 442,8mg |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,6mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 15,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Šalotka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Máslo čerstvé, Pepř zelený mletý, Vývar z hovězích kostí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Koňak, Smetana ke šlehání, Srnčí panenka nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Srnčí medailonky se zeleným pepřem postup přípravy receptu:
1 | Omyté a osušené srnčí maso nakrájíme na 8 plátků. V pánvi rozpustíme máslo a zprudka na něm maso smažíme asi 4 minuty z každé strany. Vyjmeme a udržujeme na teplém místě. |
2 | Do pánve vsypeme nasekanou šalotku a smažíme ji 4 minuty. Na naběračce zahřejeme koňak (nebo brandy), zapálíme a alkoholem přelijeme šalotku. |
3 | Potom vmícháme hořčici, přilijeme vývar a vše přivedeme k varu. Zprudka svaříme na polovinu a přidáme zelený pepř, smetanu a podle chuti osolíme. Omáčku prohřejeme, lžící přelijeme přes maso a ihned podáváme. |