Jednoduchý recept

Maďarské paprikové brambory

  • Maďarsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 115 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 95 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (38%)
ID receptu: 59127

Ingredience

1000 g Brambory
25 g Máslo čerstvé
1,5 kávová lžička Paprika mletá sladká
2 ks Rajčata
1 kávová lžička Sůl
300 ml Vývar zeleninový
150 ml Zakysaná smetana
3 ks Šalotka

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 258 kcal
Kilojoule 1 078kJ
12% Sacharidy 42 g
10% Tuky 8 g
20% Sodík 401 mg
15% Bílkoviny 9 g

Maďarské paprikové brambory postup přípravy receptu:

1

V kastrolu rozpustíme máslo, vsypeme na plátky nakrájenou šalotku a pod podkličkou ji dusíme doměkka. Potom vmícháme mletou papriku a krátce povaříme.

2

Do základu přidáme oloupaná, na kousky nakrájená rajčata, oloupané, na silné plátky nakrájené brambory a vše podle chuti osolíme. Zalijeme vývarem a rozmíchanou zakysanou smetanou. Přiklopíme pokličkou a vložíme do trouby vyhřáté na 200 stupňů Celsia.

3

Pokrm dusíme asi 1 hodinu, aby se vývar téměř vstřebal.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept