Chléb s cibulí a jalovcem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Chléb s cibulí a jalovcem
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 59238 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
1 ks | Cibule |
7 g | Droždí sušené |
2 polévková lžíce | Jalovec |
15 g | Máslo |
175 ml | Mléko polotučné |
350 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 kávová lžička | Sůl |
175 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 2,9mg |
Draslík | 24,3mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,3mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,2mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jalovec, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Droždí sušené, Máslo, Sůl nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Chléb s cibulí a jalovcem postup přípravy receptu:
1 | V ohřátém másle rozpustíme máslo a osolíme. |
2 | Z droždí a trošky vlažné vody připravíme kvásek. Vzešlý kvásek zapracujeme do mouky, potom přilijeme mléko a znovu propracujeme. Přidáme oloupanou, jemně nasekanou cibuli, roztlučený jalovec a hněteme tak dlouho, až je těsto vláčné. Mísu s těstem zakryjeme čistou utěrkou a těsto necháme na teplém místě kynout asi 1 hodinu. Potom je znovu propracujeme, upravíme do tvaru bochníku a dáme na plech vyložený pečicím papírem. |
3 | Chléb pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 1 hodinu. Po upečení by měl bochník při poklepu na spodní stranu znít dutě. |