Brambory s mrkví - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Brambory s mrkví
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 50 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | dudlik |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 5952 |
Ingredience
150 g | Anglická slanina |
3 ks | Brambory |
1 ks | Cibule |
1 kávová lžička | Cukr krupice |
1 špetka | Kmín celý |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 ks | Mrkev kořen |
1 kávová lžička | Ocet kvasný lihový |
2 polévková lžíce | Olej stolní |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 47g |
---|---|
Cholesterol | 109,3mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 25g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 34,8mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Brambory, Cibule, Cukr krupice, Kmín celý, Olej stolní, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Mrkev kořen, Ocet kvasný lihový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Brambory s mrkví postup přípravy receptu:
1 | Osmahneme na oleji cibuli, přidáme pokrájenou slaninu, mrkev, osolíme, opepříme a dáme kmín. |
2 | Do poloměkka dusíme a po vysmahnutí zahustíme lžící hladké mouky a zalijeme studenou vodou. |
3 | Přivedeme k varu za stálého míchání. Přidáme nakrájené brambory a doměkka dovaříme. |
4 | Osolíme, přisladíme a octem okyselíme. |