Bramborová kaše s celerem a majonézou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramborová kaše s celerem a majonézou
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 6003 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
500 g | Brambory |
500 g | Celer bulvový |
0,5 ks | Citrony |
1 špetka | Cukr krupice |
50 g | Majolka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 22g |
---|---|
Cholesterol | 270,3mg |
Draslík | 938,1mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 27,8mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Celer bulvový, Citrony, Cukr krupice, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Majolka, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bramborová kaše s celerem a majonézou postup přípravy receptu:
1 | Celer oloupeme a uvaříme v osolené a okyselené vodě doměkka. |
2 | Brambory uvaříme a spolu s celerem je prolisujeme sítem. Přidáme uvařená, na kostičky nakrájená vejce, sůl a pepř. |
3 | Kaši podáváme teplou, politou máslem, nebo studenou - tu pokropíme majolkou ochucenou solí, cukrem a citronem. |
4 | Studenou kaši podáváme k minutkám. |