Jednoduchý recept

Portobello na bílém víně

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 5 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (31%)
ID receptu: 60160
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

2 stroužek Česnek
40 ml Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Petržel - nať
4 ks Portobello
0,5 kávová lžička Sůl
150 ml Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

6% Kalorie 120 kcal
Kilojoule 502kJ
0% Sacharidy 1 g
13% Tuky 10 g
0% Sodík 3 mg
0% Bílkoviny 0 g

Portobello na bílém víně postup přípravy receptu:

1

Nožičky hub odkrojíme a vnitřní část kloboučků vydlabeme lžičkou. Do kloboučků potom ostrým nožem nařízneme několik malých otvorů, do kterých seshora vložíme tenké plátky oloupaného česneku.

2

Připravené houby restujeme na pánvi na rozpáleném oleji asi 2 minuty z každé strany.

3

Potom podlijeme vínem a dusíme pod pokličkou 1 minutu.

4

Nakonec houby posypeme nasekanou petrželkou, osolíme, opepříme a ještě jednou na pánvi obrátíme.

5

Portobello při podávání přelijeme zbylým olejem z pánve.

Poznámka

Stejným způsobem můžeme připravit i pevné pravé hřiby.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept