Brambory s uzeninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Brambory s uzeninou
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 6022 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
1 kg | Brambory |
2 ks | Cibule |
150 g | Jogurt bílý |
1 kávová lžička | Mouka pšeničná hladká T 650 |
10 g | Petržel - nať |
4 ks | Špekáčky |
1 špetka | Sůl |
60 g | Tuk |
250 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 38g |
---|---|
Cholesterol | 19,1mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 38,1mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 37,0mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibule, Jogurt bílý, Sůl, Tuk, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Petržel - nať, Špekáčky mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Brambory s uzeninou postup přípravy receptu:
1 | Špekáčky nakrájíme na půlky, obalíme je v mouce a opečeme je v rozehřátém tuku po obou stranách. |
2 | Brambory a cibuli nakrájíme na plátky, přidáme do kastrolu ke špekáčkům, zalijeme vodou rozmíchanou s jogurtem a lžičkou mouky a podusíme asi 30 minut. |
3 | Před podáváním posypeme pokrm sekanou petrželkou. |