Jednoduchý recept

Kynutý šnečí koláč

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (38%)
ID receptu: 60299

Ingredience

1 kávová lžička Citronová šťáva
30 g Cukr krupice
10 g Droždí
40 g Hera
160 g Mouka polohrubá
120 g Mouka pšeničná hladká T 650
250 g Náplň tvarohová
1 špetka Sůl
1 ks Vaječný žloutek slepičí
110 ml Voda pitná
1 polévková lžíce Máslo čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 404 kcal
Kilojoule 1 689kJ
16% Sacharidy 59 g
20% Tuky 15 g
1% Sodík 13 mg
16% Bílkoviny 9 g

Kynutý šnečí koláč postup přípravy receptu:

1

Ve vlažné vodě rozmícháme cukr, droždí a 2 lžíce z uvedeného množství hladké mouky. Necháme kynout kvásek asi 15 minut.

2

Potom přidáme změklou Heru, žloutek, zbylou hladkou i polohrubou mouku, špetku soli a citronovou šťávu. Vymísíme těsto, které necháme na teplém místě vykynout.

3

Vykynuté těsto propracujeme, rozválíme a potřeme náplní. Svineme jako závin. Ze závinu nakrájíme řezy dlouhé asi 4 cm a urovnáme je řeznou plochou dolů do máslem vymazané remosky. Necháme ještě nakynout.

4

Koláč pečeme 30-40 minut.

Poznámka

Můžeme použít i makovou nebo ořechovou náplň.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept