Koláč z ovčího sýru - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Koláč z ovčího sýru
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 60334 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 ks | Citron |
145 g | Cukr krupice |
2 kávová lžička | Slivovice |
1 špetka | Sůl |
500 g | Tvarohový sýr |
5 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 153,3mg |
Draslík | 48,9mg |
Vláknina | 0,0mg |
Vitamín A | 176,5mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Citron, Slivovice, Sůl, Tvarohový sýr nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Koláč z ovčího sýru postup přípravy receptu:
1 | Troubu předehřejeme na 180 °C. |
2 | Sýr, nejlépe ovčí, vložíme do síta a necháme řádně odkapat, citron omyjeme a nastrouháme kůru. Dortovou formu vytřeme rozpuštěným máslem a necháme v chladničce ztuhnout. |
3 | Oddělíme bílky od žloutků. V míse ušleháme žloutky s cukrem do pěny, poté vmícháme sýr, slivovici a citronovou kůru. Do bílků přidáme cukr a ušleháme pevný sníh, který zlehka vmícháme do sýrové směsi. |
4 | Těsto vlijeme do formy a v předehřáté troubě pečeme zhruba 45 minut. Po upečení necháme vychladnout na mřížce, poté překryjeme fólii a necháme v chladničce vychladit. |
Poznámka
Můžeme podávat s ovocnými omáčkami.