Salát z bulguru s rajčaty a rukolou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salát z bulguru s rajčaty a rukolou
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 61110 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
Salát | |
---|---|
300 g | Bulgur |
2 ks | Cibulka jarní |
1 kávová lžička | Pepř růžový celý |
500 g | Rajčata |
1 hrst | Rukola |
300 ml | Vývar zeleninový |
Zálivka | |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 kávová lžička | Hořčice Dijonská |
1 kávová lžička | Ocet jablečný |
1 polévková lžíce | Olej řepkový |
1 špetka | Pepř bílý |
1 špetka | Sůl |
15 g | Zázvor celý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 71g |
---|---|
Cholesterol | 1,4mg |
Draslík | 767,6mg |
Vláknina | 34g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 23,9mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bulgur, Cibulka jarní, Rajčata, Citronová šťáva, Ocet jablečný, Pepř bílý, Sůl, Zázvor celý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř růžový celý, Rukola, Vývar zeleninový, Hořčice Dijonská mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Olej řepkový nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Salát z bulguru s rajčaty a rukolou postup přípravy receptu:
1 | Bulgur v hrnci zalijeme vroucím vývarem a pod pokličkou necháme stát 30 minut. |
2 | Omytá rajčata zbavíme jadérek a dužinu nakrájíme na kostky. Bílou část jarních cibulek nakrájíme na kolečka. |
3 | Příprava zálivky: Oloupaný zázvor nakrájíme na kostičky a smícháme s hořčicí, octem, citronovou šťávou, olejem, solí a pepřem. |
4 | Nakrájená rajčata a cibulky vmícháme do bulguru, přilijeme připravenou zálivku a vše promícháme. |
5 | Salát rozdělíme na talíře, ozdobíme kuličkami růžového pepře a posypeme omytou rukolou. |
6 | Ihned podáváme. |