Koláč s dýní a sýrem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 85 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Koláč s dýní a sýrem
Celkový čas: | 85 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 35 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 61203 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
0,5 polévková lžíce | Citronová šťáva |
800 g | Dýně Hokkaidó |
20 g | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Muškátový oříšek |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
2 špetka | Pepř černý mletý |
40 g | Strouhanka |
0,5 kávová lžička | Sůl |
150 g | Sýr Čedar |
3 polévková lžíce | Sýr Parmezán |
2 ks | Vejce slepičí |
130 ml | Vývar zeleninový |
Na vaření brambor | |
---|---|
100 g | Brambory |
0,5 kávová lžička | Sůl |
1,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 29g |
---|---|
Cholesterol | 174,8mg |
Draslík | 243,9mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 587,5mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,2mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Muškátový oříšek, Strouhanka, Sůl, Sýr Čedar, Sýr Parmezán, Vejce slepičí, Brambory, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Dýně Hokkaidó, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Olej olivový, Pepř černý mletý, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Koláč s dýní a sýrem postup přípravy receptu:
1 | Máslem vytřeme formu, koláč budeme péci v troubě předehřáté na 190 °C. |
2 | Oloupanou dýni zbavenou semínek a vláken nakrájíme na kostky a dáme vařit do vývaru. Vaříme do měkka (zhruba 15 minut). Uvařenou dýni necháme ve vývaru vychladnout. |
3 | Brambory vložíme do osolené vody a uvaříme ve slupce, slijeme a necháme vychladnout. |
4 | Vychladlé brambory oloupeme a nakrájíme na kostky, čedar i parmazán nastrouháme. Brambory a sýry vložíme do velké mísy spolu s olejem, strouhankou a dýni s vývarem a rozmixujeme do hladka. |
5 | K hmotě přidáme mouku, rozšlehaná vejce, koření, citronovou šťávu a sůl. Směs řádně promícháme a vložíme do připravené formy, povrch uhladíme. |
6 | Koláč vložíme do předehřáté trouby a pečeme zhruba 35 minut, až koláč zezlátne. |
7 | Upečený koláč podáváme teplý. |