Fenyklovo-jablkový salát s ořechy - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Fenyklovo-jablkový salát s ořechy
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 61269 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
Salát | |
---|---|
2 ks | Fenykl sladký - hlíza |
140 g | Granátové jablko semínka |
2 ks | Jablka |
50 g | Ořechy vlašské |
Zálivka | |
1 polévková lžíce | Hořčice kremžská |
40 ml | Ocet jablečný |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
120 ml | Pomerančová šťáva |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 22g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 614,9mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 93,2mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 21,5mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Jablka, Ořechy vlašské, Ocet jablečný, Pomerančová šťáva mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Fenykl sladký - hlíza, Granátové jablko semínka, Hořčice kremžská, Olej olivový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Fenyklovo-jablkový salát s ořechy postup přípravy receptu:
1 | Do salátové mísy dáme očištěný, na tenké plátky nakrájený fenykl a omytá, na nudličky nakrájená jablka. Přidáme zrníčka z granátových jablek a nasekané vlašské ořechy. Vše zlehka promícháme. |
2 | Na zálivku ušleháme v misce pomerančovou šťávu, jablečný ocet, olivový olej a hořčici. |
3 | Salát v míse zalijeme zálivkou a promícháme. |
4 | Podáváme nejlépe ihned, v chldničce salát vydrží čerstvý max. 2 dny. |