Jednoduchý recept

Italská sekaná

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (15%)
ID receptu: 61390

Ingredience

10 g Houby sušené
350 g Hovězí maso mleté
100 ml Mléko polotučné
40 g Mortadella
2 polévková lžíce Olej olivový
100 g Pancetta
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
2 polévková lžíce Strouhanka
0,5 kávová lžička Sůl
2 ks Vejce slepičí
5 plátek Veka tuková

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 415 kcal
Kilojoule 1 735kJ
4% Sacharidy 13 g
34% Tuky 26 g
31% Sodík 629 mg
55% Bílkoviny 31 g

Italská sekaná postup přípravy receptu:

1

Plátky starší veky zalijeme mlékem a když střídka mlékem nasákne, plátky vyždímáme a nakrájíme na kostičky. Oloupanou cibuli jemně nasekáme, mortadellu nakrájíme na úzké proužky. Předem namočené houby nakrájíme na malé kousky.

2

Houby s cibulí přidáme k vece spolu s mortadellou a nasekanou petrželkou. Vmícháme mleté maso, v míse vše dobře promícháme a nakonec přidáme vejce a sůl. Směs rukama dobře propracujeme.

3

Chlebíčkovou formu vymažeme olejem, vysypeme strouhankou a vyložíme plátky slaniny. Z připravené masové směsi vytvarujeme šišku, dáme do formy a překryjeme konci plátků slaniny.

4

Sekanou pečeme v troubě vyhřáté na 160°C 30 minut, potom teplotu zvýšíme na 180°C a pečeme ještě 20 minut.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept