Voňavý dezert - máslové koláčky s broskvemi - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 85 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Voňavý dezert - máslové koláčky s broskvemi
Celkový čas: | 85 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 45 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 61401 |
Ingredience
Těsto | |
---|---|
40 g | Maizena - kukuřičný škrob |
70 g | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Mléko plnotučné |
170 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Sůl |
3 ks | Vejce slepičí |
Na posypání válu | |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
Náplň | |
4 ks | Broskve |
1 polévková lžíce | Cukr krystal |
1 hrnek | Maliny |
3 polévková lžíce | Sirup malinový |
1 l | Voda pitná |
Na posypání koláčků | |
1 ks | Citrony |
55 g | Cukr krupice |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 61g |
---|---|
Cholesterol | 205,3mg |
Draslík | 587,9mg |
Vláknina | 23g |
Vitamín A | 839,2mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 57,3mg |
Vitamín E | 2,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 42,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Vejce slepičí, Broskve, Cukr krystal, Maliny, Voda pitná, Citrony, Cukr krupice mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Maizena - kukuřičný škrob, Máslo čerstvé, Mléko plnotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Mouka pšeničná hladká T 650, Sirup malinový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Voňavý dezert - máslové koláčky s broskvemi postup přípravy receptu:
1 | V jedné míse vyšleháme změklé máslo, postupně do něj zašleháme čerstvé žloutky, až vznikne lehký krém. Do druhé mísy prosejeme mouku se špetkou soli a Maizenou. Do krému postupně zamícháme připravenou mouku a mléko. Těsto pomocí rukou vypracujeme tak, aby bylo hladké a vláčné. Vytvarujeme ho do válečku, zabalíme do potravinářské fólie a dáme do lednice na 1 hodinu odpočinout. |
2 | Do litru vody přidáme cukr a přivedeme ji k varu. Jakmile se voda vaří, přimícháme do ní 3 lžíce malinového sirupu a vložíme větší omyté broskve, které vaříme přibližně 5 minut do změknutí. Broskve pak vyjmeme a necháme vychladnout. Pak je oloupeme, rozpůlíme a každou polovinu překrojíme. |
3 | Čerstvé maliny propláchneme v sítu pod tekoucí vodou a necháme je okapat. Ve skleničce rozšleháme bílek. Chemicky neošetřený citrón omyjeme, osušíme a nastrouháme na jemném struhadle, pak kůru v misce smícháme s jemným krupicovým cukrem. Troubu si předehřejeme na 180°C. |
4 | Těsto na pomoučeném vále rozválíme na placku o tloušce 5-6 mm. Vykrojíme z něj kolečka o průměru asi 7-8 cm, které poklademe na plech, vyložený pečícím papírem. Na každé kolečko do středu položíme čtvrtku broskve, okraje těsta zahneme směrem ke středu. Navrch poklademe maliny, okraje těsta potřeme rozšlehaným bílkem a nakonec koláčky posypeme připraveným cukrem. Voňavé koláčky pečeme dozlatova přibližně 30 minut. |
5 | Dobrou chuť. |
Poznámka
Ovoce si můžeme zvolit podle své libosti a sezóny.