Recept

Perníčky sypané anýzem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (96%)
ID receptu: 61432

Ingredience

Těsto
1 kávová lžička Anýz mletý
120 g Cukr moučkový
1 špetka Hřebíček mletý
3 polévková lžíce Med včelí
250 g Mouka pšeničná hladká T 650
250 g Mouka žitná bílá
1 kávová lžička Skořice mletá
1 kávová lžička Soda jedlá
120 g Tuk Hera jedlý
2 ks Vejce slepičí
Poleva
150 g Cukr moučkový
1 ks Vaječný bílek slepičí
Na posypání
1 kávová lžička Anýz mletý

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 411 kcal
Kilojoule 1 721kJ
19% Sacharidy 70 g
15% Tuky 11 g
4% Sodík 78 mg
12% Bílkoviny 7 g

Perníčky sypané anýzem postup přípravy receptu:

1

Z uvedených přísad na těsto vypracujeme hladké těsto, které necháme odpočinout do druhého dne v ledničce.

2

Z těsta vyválíme plát a vykrajovátky různých tvarů z něj vykrajujeme menší perníčky. Urovnáme je na plech vyložený pečicím papírem a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 10 minut.

3

Upečené, ještě teplé perníčky potřeme rozšlehaným vejcem a necháme 2 dny odpočinout.

4

Perníčky zdobíme bílkovou polevou a ještě než poleva zaschne, posypeme je mletým anýzem.

5

Poleva: Bílek dohladka romícháme s moučkovým cukrem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept