Telecí brzlík s pikantní omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Telecí brzlík s pikantní omáčkou
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 6146 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 kávová lžička | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 ks | Pepř černý mletý |
1 ks | Sardelová pasta |
1 polévková lžíce | Slanina vepřová |
1 ks | Sůl |
400 g | Telecí brzlík |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
0,1 dl | Víno bílé |
0,3 l | Vývar zeleninový |
5 polévková lžíce | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 358,2mg |
Draslík | 788,6mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 54,9mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Slanina vepřová, Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Víno bílé, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Sardelová pasta, Telecí brzlík, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Telecí brzlík s pikantní omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Brzlík necháme vařit cca 10 minut, poté ho vložíme do studené vody a studený jej nakrájíme na malé kousky. |
2 | Rozkrájenou slaninu rozškvaříme, přidáme drobně nakrájenou cibuli, rozkrájený brzlík, mírně osolíme a opečeme. Poté brzlík opepříme a po malých částech přiléváme vývar ze zeleniny. Do omáčky přidáme vykostěnou utřenou sardel (nebo kousek pravé sardelové pasty). Dusíme do měkka. |
3 | Šťávu necháme vysmahnout, zaprášíme ji moukou, osmahneme, opět podlijeme vývarem, vínem a necháme chvilku povařit. Na závěr omáčku zjemníme čerstvým žloutkem rozmíchaným ve smetaně. |
4 | Jako přílohy podáváme malé nočky, těstoviny a saláty. |