Perník na strouhání - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Perník na strouhání
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 61498 |
Kategorie: | Perníky |
Ingredience
1 ks | Kypřicí prášek do perníku |
250 ml | Med včelí |
250 ml | Mléko plnotučné |
500 g | Mouka žitná bílá |
1 ks | Vejce slepičí |
Na vymazání | |
---|---|
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
Na potření | |
2 polévková lžíce | Med včelí |
1 polévková lžíce | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 24g |
---|---|
Cholesterol | 29,4mg |
Draslík | 22,9mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 28,3mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,2mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 158,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Med včelí, Vejce slepičí, Med včelí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko plnotučné, Mouka žitná bílá, Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Kypřicí prášek do perníku nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Perník na strouhání postup přípravy receptu:
1 | V míse smícháme žitnou mouku s práškem do perníku. |
2 | V hrnci smícháme teplé mléko s medem a vejcem. Dobře rozkvedláme a vlijeme k mouce. Zaděláme těsto hustší než lívancové. |
3 | Těsto vlijeme do máslem vymazaného pekáče a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 45 minut. |
4 | Během pečení perník dvakrát potřeme medem naředěným trochou vody. |
5 | Upečený perník nakrájíme na plátky a uchováme na suchém místě. |