Jednoduchý recept

Perník na strouhání

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (96%)
ID receptu: 61498

Ingredience

1 ks Kypřicí prášek do perníku
250 ml Med včelí
250 ml Mléko plnotučné
500 g Mouka žitná bílá
1 ks Vejce slepičí
Na vymazání
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
Na potření
2 polévková lžíce Med včelí
1 polévková lžíce Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 303 kcal
Kilojoule 1 269kJ
18% Sacharidy 64 g
5% Tuky 4 g
0% Sodík 9 mg
9% Bílkoviny 5 g

Perník na strouhání postup přípravy receptu:

1

V míse smícháme žitnou mouku s práškem do perníku.

2

V hrnci smícháme teplé mléko s medem a vejcem. Dobře rozkvedláme a vlijeme k mouce. Zaděláme těsto hustší než lívancové.

3

Těsto vlijeme do máslem vymazaného pekáče a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 45 minut.

4

Během pečení perník dvakrát potřeme medem naředěným trochou vody.

5

Upečený perník nakrájíme na plátky a uchováme na suchém místě.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept