Jednoduchý recept

Krůtí nudličky se zelenou fazolkou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 61645
Kategorie: Maso

Ingredience

100 ml albert Bio Kuřecí bujón
750 g Fazolové lusky zelené
0,5 polévková lžíce Grilovací koření
600 g Krůtí prsa
4 polévková lžíce Olej slunečnicový
200 ml Smetana 33% (šlehačka)
1 kávová lžička Sůl
150 g Sýr Niva (Rokfór)

Nutriční hodnoty jedné porce

33% Kalorie 646 kcal
Kilojoule 2 703kJ
4% Sacharidy 16 g
46% Tuky 34 g
41% Sodík 817 mg
81% Bílkoviny 45 g

Krůtí nudličky se zelenou fazolkou postup přípravy receptu:

1

Krůtí prsa nakrájíme na tenké nudličky, posypeme je grilovacím kořením a v misce je promícháme.

2

V hlubší pánvi maso zprudka orestujeme dozlatova, poté snížíme teplotu, přilijeme kuřecí bujón, maso posypeme rozdrobeným sýrem a mícháme do doby, až se sýr rozpustí. Nakonec přilijeme smetanu, opět promícháme, pánev zakryjeme a odstavíme z plotny.

3

Mladé zelené fazolové lusky očistíme, omyjeme a přibližně na 3x je překrojíme. V hlubším hrnci se síťkou (pařák na knedlíky přivedeme osolenou vodu téměř k varu, na síťku vysypeme fazolové lusky a pod pokličkou, v páře fazolové lusky uvaříme téměř do měkka, měly by zůstat mírně křupavé. Vaříme je přibližně 10-12 minut, podle toho, jaká je to odrůda a jak jsou mladé.

4

Na talíře dáme maso s omáčkou, přidáme zelené fazolky a podáváme.

Poznámka

K takto upraveným fazolkám s krůtím masem se nejvíce hodí klasicky uvařené brambory s kmínem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept