Pikantní tresčí polévka s krevetami a rajčaty - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pikantní tresčí polévka s krevetami a rajčaty
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 62077 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
Koření do sáčku | |
---|---|
1 ks | Bobkový list |
1 polévková lžíce | Celer - nať |
4 ks | Nové koření celé |
4 ks | Pepř černý celý |
Na polévku | |
1 kávová lžička | Chilli papričky - vločky |
1 ks | Cibule |
24 ks | Krevety tygří |
1 ks | Mrkev kořen |
3 polévková lžíce | Olej olivový |
200 g | Paprika sterilovaná |
2 špetka | Pepř černý mletý |
400 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
1 kávová lžička | Sůl |
400 g | Treska aljašská |
200 ml | Víno bílé |
1,5 l | Voda pitná |
Na ozdobu | |
4 polévková lžíce | Petržel - nať |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 24,7mg |
Draslík | 514,6mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 153,4mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 30,1mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Nové koření celé, Pepř černý celý, Cibule, Paprika sterilovaná, Rajčata loupaná (konzervovaná), Sůl, Treska aljašská, Víno bílé, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Celer - nať, Chilli papričky - vločky, Krevety tygří, Mrkev kořen, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pikantní tresčí polévka s krevetami a rajčaty postup přípravy receptu:
1 | Očištěnou, oloupanou mrkev pokrájíme na tenké kolečka a cibuli pokrájíme na drobné kostičky. Nakládané červené papriky v oleji osušíme a nakrájíme na proužky. Omytým krevetám odstraníme krunýře, střívko, ale ocasy jim ponecháme. |
2 | Omytou petrželovou nať posekáme nadrobno a odložíme. Do sáčku na koření vložíme bobkový list, nové koření, černý pepř a několik omytých lístků celerové natě. Sáček uzavřeme. |
3 | Do hrnce s vroucí vodou vložíme omytou mraženou tresku, krunýře z krevet a pomalu vše vaříme 8-10 minut. Rybu s krunýři scedíme, vývar zachytíme, maso z ryby bez kůže pokrájíme na kousky. |
4 | V druhém hrnci si rozehřejeme olej, na něm krátce zpěníme cibuli, po 2 minutách přidáme papriku, chilli, promícháme a společně restujeme 1 minutu. Přilijeme bílé víno, promícháme a vaříme další 3 minuty. Poté přilejeme scezený rybí vývar, vložíme sáček s kořením, přimícháme konzervovaná rajčata, sůl a pepř. Snížíme teplotu a vaříme pomalu 15 minut. Občas polévku promícháme. Nakonec přidáme do polévky kousky rybího masa, krevety a vaříme pouze 5-6 minut. Z polévky vyjmeme sáček s kořením, zamícháme do ní pokrájenou petrželku, dochutíme solí a podáváme. Dobrou chuť. |