Gurmánský předkrm - carpaccio s mandlemi - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 28 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Gurmánský předkrm - carpaccio s mandlemi
Gurmánský předkrm - carpaccio s mandlemi
Celkový čas: | 28 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 8 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 62111 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
120 g | Hovězí svíčková |
25 g | Mandle plátky |
4 špetka | Pepř černý mletý |
4 špetka | Sůl mořská |
Citrónový dresing na potření masa | |
---|---|
1 ks | Citrony |
2 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
Hořčicová zálivka na maso | |
2 polévková lžíce | Majonéza |
1 polévková lžíce | Voda pitná |
Vařená vejce | |
2 ks | Vejce slepičí |
300 ml | Voda pitná |
Salát | |
60 g | Rukola |
60 g | Salát kadeřavý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 270,5mg |
Draslík | 574,7mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 297,5mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 46,9mg |
Vitamín E | 3,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hovězí svíčková, Citrony, Majonéza, Voda pitná, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mandle plátky, Pepř černý mletý, Sůl mořská, Olej olivový extra panenský, Rukola, Salát kadeřavý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Gurmánský předkrm - carpaccio s mandlemi postup přípravy receptu:
1 | Připravíme si citrónový dresing na potření masa: do misky si vymačkáme šťávu z celého citrónu, přidáme k ní kvalitní olivový olej a směs vyšleháme metličkou. |
2 | Ještě si připravíme hořčicovou zálivku na maso: v druhé misce si vyšleháme majonézu s hořčicí a l lžicí vody. |
3 | Omyté a osušené 4 plátky z hovězí svíčkové vložíme na potravinářskou fólii a fólií je zakryjeme. Vazmeme hladkou malou paličku a maso roztlučeme na velmi tenké plátky. Z takto roztlučeného plátku masa případně vyřízneme bílé šlachy, tuk. Plátky masa zmuchláme v dlani, každý plátek znovu vložíme mezi fólii a podruhé maso opatrně roztlučeme tak, až bude tenké jako papír. Plátky masa položíme na talíře, osolíme je, opepříme čerstvě pomletým pepřem, celé je potřeme citrónovým dresingem, pak talíře s masem zakryjeme fólií a odložíme je do lednice na 50-60 minut. Zbytek citrónového dresingu použijeme na salát. |
4 | Do rendlíku s vroucí vodou si dáme vařit čerstvá vejce. Vaříme je pouze 6 minut, pak je zchladíme a oloupeme. Vejce by měly mít žloutek uvařený do poloměkka. V pánvi s nepřilnavým dnem si dozlatova opražíme plátky mandlí. Pražíme je za stálého míchání pouze 1-2 minuty. |
5 | Omyjeme si listy salátu, pořádně z nich setřepeme vodu a dáme je do mísy. Před servírováním salát v míse pokapeme zbytkem citrónového dresingu a zlehka ho promícháme. |
6 | Maso vyndáme z lednice, pokapeme ho hořčicovou zálivkou, poklademe na něj listy salátu, ozdobíme rozkrojenými vejci, vše posypeme mandlemi a hned servírujeme. |