Pizza s přírodním ovčím sýrem a hříbky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 43 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pizza s přírodním ovčím sýrem a hříbky
Celkový čas: | 43 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 23 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 62199 |
Kategorie: | Pizza |
Ingredience
Na potření plechu a mísy | |
---|---|
1 polévková lžíce | Olej olivový |
Na posypání těsta a vál | |
1,5 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
Těsto na pizzu | |
250 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
0,5 kávová lžička | Sůl |
200 ml | Voda pitná |
Kvásek | |
0,5 kávová lžička | Cukr krupice |
22 g | Droždí |
2 špetka | Mouka pšeničná hladká T 650 |
Pyré | |
3 polévková lžíce | Bazalka |
1 stroužek | Česnek |
1 kávová lžička | Cukr třtinový |
3 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
1 polévková lžíce | Oregano sušené |
2 špetka | Pepř černý mletý |
400 g | Rajčatové pyré Valfrutta |
0,5 kávová lžička | Sůl |
140 g | Sýr Oštiepok |
Restované hříbky | |
120 g | Hříbky čerstvé |
2 špetka | Kmín drcený |
0,5 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
2 špetka | Pepř bílý |
2 špetka | Sůl |
Pizza s přírodním ovčím sýrem a hříbky | |
20 ks | Olivy s paprikovou náplní |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 296,3mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 84,8mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,7mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Voda pitná, Cukr krupice, Droždí, Bazalka, Česnek, Cukr třtinový, Oregano sušené, Sůl, Hříbky čerstvé, Kmín drcený, Pepř bílý, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Mouka pšeničná hladká T 650, Mouka pšeničná hladká T 650, Mouka pšeničná hladká T 650, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Sýr Oštiepok, Olej olivový extra panenský mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Rajčatové pyré Valfrutta, Olivy s paprikovou náplní nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Pizza s přírodním ovčím sýrem a hříbky postup přípravy receptu:
1 | Nejdříve připravíme těsto na pizzu: do mísy nasypeme hladkou mouku, promícháme ji s 1/2 lžičkou soli. V mouce uděláme důlek, rozdrobíme do něj čerstvé kvasnice, přidáme 2 špetky mouky, 1/2 lžičky cukru, 50ml vlažné vody a necháme vzejít kvásek. Jakmile kvásek vzejde, promícháme ho s moukou, postupně budeme přilévat do mouky vlažnou vodu (100-200ml podle druhu mouky) a vařečkou vymícháme hladké těsto. Těsto na pomoučeném válu znovu propracujeme rukama, až bude hladké, pružné. pokud by bylo třeba, můžeme o několik ml přidat vody více. Důležité je, aby těsto bylo vláčné, polotuhé, a nelepilo se. Těsto vložíme do mísy, kterou jsme si trochu vytřeli olejem, povrch těsta zlehka poprášíme moukou, zakryjeme ho a necháme kynout 25 minut. |
2 | Mezitím si předehřejeme troubu na 220°C a 2 plechy na pečení si vytřeme olejem. |
3 | Připravíme pyré na potření těsta: do misky dáme rajčatové pyré, utřený česnek, sůl, cukr, olej a čerstvě pomletý černý pepř. Směs dobře promícháme. |
4 | Čerstvé očištěné hříbky nakrájíme na plátky. V pánvi s nepřilnavým dnem na rozehřátém oleji hříbky krátce orestujeme slabě dorůžova (přibližně po 1.5 minutě z každé strany. Osolíme je, ochutíme bílým pepřem a drceným kmínem. Přírodní ovčí sýr (neuzený oštiepok) nakrájíme na plátky. Snítku bazalky omyjeme, vodu setřepeme a otrhané lístky si odložíme. Zelené olivy s papričkou necháme z nálevu odkapat. |
5 | Když je těsto vykynuté, na vále ho rozdělíme na 2 díly, z každého vytvoříme bochánek, který zlehka rozválíme. Pak rukama dotvoříme placku o průměru asi 25 cm. Placky položíme na plechy a těsto od středu se snažíme tlačit k okrajům. Povrch obou placek potřeme ochuceným pyré, poklademe na ně plátky hříbků, plátky sýru a zelené olivy s papričkou. Nakonec je posypeme sušeným oreganem. Pizzy vložíme do trouby na střed a pečeme 15-20 minut dozlatova. Přibližně 2 minuty před dopečením na pizzy hodíme několik lístků bazalky. Každou pizzu rozdělíme na poloviny a hned horké servírujeme. |
Poznámka
Pokud máme horkovzdušnou troubu, můžeme pizzy péct najednou.