Zdravý recept

Vepřové kotletky na víně s šalvějovo-mandlovým pestem

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 62276

Ingredience

4 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
1 kávová lžička Sůl
800 g Vepřové kotlety
Pesto
25 g Mandle
1 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
50 g Sýr ovčí tvrdý - Pecorino
1 stroužek Česnek
6 polévková lžíce Šalvěj čerstvá
Na přílohu
4 ks Rajčata
200 g Salát Rosso

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 541 kcal
Kilojoule 2 265kJ
3% Sacharidy 10 g
46% Tuky 34 g
16% Sodík 321 mg
86% Bílkoviny 48 g

Vepřové kotletky na víně s šalvějovo-mandlovým pestem postup přípravy receptu:

1

Do mixéru vložíme omyté pokrájené šalvějové lístky, posekané oloupané mandle, očištený nakrájený stroužek česneku, olej a nastrouhaný ovčí sýr. Směs mixujeme přibližně 15-20 minut, až vznikne husté pesto. Mezitím omyjeme listy salátu, zralá rajčata, salát necháme okapat, rajčata osušíme, rozkrájíme na čtvrtky a se salátem je ozdobně poklademe na talíře.

2

Omyjeme a osušíme tenké plátky z vepřové kotlety bez kosti. Plátky by měly být přibližně 5mm vysoké a v průměru do 9cm. Na 8 kusů rozetřeme pesto, přikryjeme je dalšími 8 plátky a spojíme je na stranách párátky. Ve větší pánvi rozehřejeme olej, na něm opečeme plátky s pestem do zlatohněda. Pečeme je z každé strany 3-4 minuty a při otáčení opečenou stranu hned ochutíme solí a čerstvě pomletým pepřem. Když jsou opečené z každé strany, přilijeme k nim bílé víno a vaříme je 4 minuty ve víně tak, že je mezitím 2-3x obrátíme.

3

Upečené plátky poklademe na talíře s listy salátu a hned servírujeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept