Škvarkové placky podle Václava Friče - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 0 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Škvarkové placky podle Václava Friče
Celkový čas: | 0 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 0 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | jelen |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 6248 |
Kategorie: | Ostatní |
Ingredience
1 polévková lžíce | Cukr krupice |
1 ks | Droždí |
250 ml | Mléko polotučné |
500 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
4 polévková lžíce | Sádlo škvařené |
1 špetka | Sůl |
1 polévková lžíce | Sůl mořská |
4 ks | Vaječný žloutek slepičí |
400 g | Vepřové škvarky |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 388,1mg |
Draslík | 307,6mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Droždí, Sádlo škvařené, Sůl, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Sůl mořská, Vepřové škvarky mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Škvarkové placky podle Václava Friče postup přípravy receptu:
1 | Mouku smícháme s větší špetkou soli, uprostřed uděláme důlek a vyklepneme do něj žloutky, přidáme cukr, rozrobené droždí, vlažné mléko, rozpuštěné sádlo a vše zpracujeme na těsto. |
2 | Větší část škvarků pokrájíme, menší část umeleme, přidáme do těsta a důkladně propracujeme až se budou tvořit bubliny. |
3 | Necháme asi hodinu kynout na dvojnásobek. |
4 | Z těsta tvoříme placky velikosti dlaně, potřeme rozpuštěným sádlem a posypeme hrubou solí. |
5 | Pečeme v předehřáté troubě na 180°C asi 20 minut, dorůžova. |