Recept

Králík pečený na slanině, česneku a kořenové zelenině

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 110 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 62527

Ingredience

100 g Anglická slanina
3 ks Bobkový list
3 polévková lžíce Celer - nať
200 g Celer bulvový
2 ks Cibule
5 ks Jalovec
1,5 kávová lžička Kmín drcený
1 ks Králík
2 ks Mrkev kořen
8 ks Nové koření celé
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
1 ks Petržel kořen
100 g Slanina vepřová
1 kávová lžička Sůl
200 ml Voda pitná
5 stroužek Česnek
3 polévková lžíce Petržel hladkolistá

Nutriční hodnoty jedné porce

62% Kalorie 1,233 kcal
Kilojoule 5 157kJ
9% Sacharidy 34 g
78% Tuky 59 g
74% Sodík 1 g
239% Bílkoviny 134 g

Králík pečený na slanině, česneku a kořenové zelenině postup přípravy receptu:

1

Omyté porce mladého králíka osolíme, posypeme drceným kmínem a čerstvě posypaným pepřem. Troubu si předehřeme na 200°C.

2

Kořenovou zeleninu: mrkev, celer, petržel a cibuli s česnekem oloupeme, omyjeme a pokrájíme vše na plátky. Petrželovou a celerovou nať omyjeme a necháme odkapat. Polovinu nakrájených plátků vepřové a anglické slaniny poklademe do pekáče, na ně položíme porce králíka, přidáme bobkové listy, nové koření, jalovec, maso podlijeme přibližně 100ml vody, pekáč zakryjeme a vložíme do trouby.

3

Po 30 minutách maso obrátíme, mezi porce dáme pokrájenou zeleninu, přidáme petrželovou a celerovou nať, zbývajícími plátky slaniny poklademe na maso a přilijeme přibližně 100ml vody. Pekáč dáme znovu do trouby a pečeme dalších 30-35 minut. Během pečení maso obracíme a poléváme výpekem.

4

Po hodině pečení, když je maso téměř měkké, odkryjeme poklici, maso polijeme výpekem a pečeme do doby, dokud maso nezíská zlatohnědou kůrku. Během pečení nesmíme zapomenout občas maso polévat výpekem, případně podlít vodou.

Poznámka

K pečenému králiku na zelenině podáváme bramborové knedlíky nebo vařené brambory.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept