Italský salát s fazolkami a olivami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Italský salát s fazolkami a olivami
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | sonizna |
---|---|
Hodnost: | Mám přehled (65%) |
ID receptu: | 62579 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
1 hrst | Bazalka |
300 g | Fazolové lusky zelené |
1 polévková lžíce | Kapary |
1 polévková lžíce | Ocet vinný |
4 polévková lžíce | Olej olivový |
2 hrst | Olivy černé |
4 ks | Paprika červená |
7 g | Pepř černý mletý |
300 g | Rajčata Cherry |
7 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 276,6mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 60,0mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Fazolové lusky zelené, Ocet vinný, Paprika červená, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kapary, Olej olivový, Olivy černé, Pepř černý mletý, Rajčata Cherry mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Italský salát s fazolkami a olivami postup přípravy receptu:
1 | Papriky pečeme 10 minut na 200 °C, dáme je do sáčku zapařit, poté je oloupeme a nakrájíme na proužky. |
2 | V osolené vodě povaříme fazolky – asi 3 minuty. Poté je zchladíme ve studené vodě a přimícháme k paprikám. Přidáme přepůlená cherry rajčata, osolíme, opepříme, přidáme kapary, olivy a nasekanou bazalku. |
3 | Z oleje a octa vyšleháme dresink, kterým přelijeme salát. |
Poznámka
Voda podle potřeby. Podáváme jako přílohu nebo jako hlavní chod.