Přírodní skopové kotletky s rozmarýnem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Přírodní skopové kotletky s rozmarýnem
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 62589 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
4 stroužek | Česnek |
2 ks | Cibule |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
4 špetka | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Rozmarýn čerstvý |
2 polévková lžíce | Sádlo škvařené |
800 g | Skopové kotlety |
0,5 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 13,4mg |
Draslík | 110,4mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 60,5mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,7mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Rozmarýn čerstvý, Sádlo škvařené, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Skopové kotlety mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Přírodní skopové kotletky s rozmarýnem postup přípravy receptu:
1 | 2 snítky čerstvého rozmarýnu omyjeme, z jedné snítky otrháme lístky a posekáme je nadrobno (1 lžíce). Druhou snítku rozmarýnu v celku (l lžíce) si odložíme. |
2 | Očištěné cibule se stroužky česneku pokrájíme nadrobno. |
3 | Špalíček skopové kotlety omyjeme, osušíme, vykostíme a odstraníme přebytečný tuk, Nařežeme si kotletky přibližně 2-2.5cm silné a po okrajích je na několika místech nařízneme, aby se nekroutily. Vložíme je mezi potravinářskou fólií a hladkým válečkem je rozklepeme. Pak je ochutíme, solí, pepřem, posypeme posekaným rozmarýnem a obalíme v hladké mouce. |
4 | Ve větší pánvi, kterou můžeme dát do trouby, si rozehřejeme sádlo, na něm osmažíme kotletky z obou stran do zlatova (smažíme je přibližně 10 minut). Odložíme je stranou a uchováme je v teple. |
5 | Troubu si předehřejeme na 200°C. Omastek z pánve slijeme, ale do té samé pánve dáme máslo, na něm osmažíme pokrájenou cibuli s česnekem téměř dozlatova, přidáme snítku rozmarýnu, teplé kotlety a přilijeme horkou vodu (150ml). Pánev zakryjeme poklicí, dáme ji do vyhřáté trouby a dusíme doměkka přibližně 35 minut. Přibližně 10 minut před dokončením odložíme poklici, aby kotletky dostaly správnou barvu. Měkké kotletky dáme na vyhřáté talíře, polijeme je výpekem a hned servírujeme. |
Poznámka
Příloha: vařené brambory