Tresčí paštika - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tresčí paštika
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 62625 |
Kategorie: | Paštiky, Aspiky, Teriny |
Ingredience
1 polévková lžíce | Bazalka |
1 kávová lžička | Estragon |
1 kávová lžička | Koriandr čerstvý |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
600 g | Treska bezvousá |
2 polévková lžíce | Tvaroh měkký bez tuku |
1 ks | Vejce slepičí |
1 l | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 40g |
---|---|
Cholesterol | 332,7mg |
Draslík | 809,6mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 387,5mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 32,0mg |
Vitamín E | 4,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Estragon, Koriandr čerstvý, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Treska bezvousá, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Tvaroh měkký bez tuku nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Tresčí paštika postup přípravy receptu:
1 | Tresku bezvousou uvaříme v zeleninovém vývaru vhodném k pošírování. |
2 | Vařenou tresku potom rozmixujeme a v míse promícháme s rozšlehaným vejcem a s měkkým tvarohem. Podle chuti osolíme, opepříme a vmícháme nasekané bylinky. |
3 | Směs rozdělíme do zapékacích formiček a 20 minut povaříme ve vodní lázni. |