Těstíčkové pochoutky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Těstíčkové pochoutky
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 62635 |
Ingredience
200 g | Ananas |
2 polévková lžíce | Grilovací koření |
2 ks | Jablka |
200 g | Játra vepřová |
100 g | Kuřecí játra |
200 g | Kuřecí prsa |
200 g | rybí filé |
200 g | Vepřová kýta |
Těstíčko | |
---|---|
3,5 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
0,5 kávová lžička | Sůl |
4 ks | Vejce slepičí |
200 ml | Víno bílé |
Na smažení masa | |
4 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
Na smažení ovoce | |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 23g |
---|---|
Cholesterol | 467,3mg |
Draslík | 771,7mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 11g |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 26,6mg |
Vitamín E | 2,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 19,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Ananas, Jablka, Játra vepřová, Vepřová kýta, Sůl, Vejce slepičí, Víno bílé, Olej slunečnicový, Olej slunečnicový mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kuřecí prsa, Mouka pšeničná hladká T 650, Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Grilovací koření, Kuřecí játra, rybí filé nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Těstíčkové pochoutky postup přípravy receptu:
1 | Omyté a osušené vepřové maso z kýty, kuřecí prsa, vepřová a kuřecí játra, rybí filé, jablko a ananas - vše pokrájíme na malé plátky. Postupně maso posypeme grilovacím kořením. Kousky ananasu a plátky jablek se slupkou posypeme též grilovacím kořením, ale odložíme je do druhé mísy. |
2 | Připravíme na obalení těstíčko: do mísy nalijeme bílé víno, přidáme k němu vejce, hladkou mouku, mletý zázvor a sůl podle chuti. Směs rozmixujeme tyčovým mixérem do hladka. Jednu třetinu odlijeme do druhé misky, toto těstíčko použijeme na obalení ovoce. |
3 | Ve velké pánvi rozehřejeme olivový olej. Kousky masa a jater namáčíme do těstíčka a smažíme je postupně z každé strany dozlatova. Když máme maso a játra usmažené a odložené v předehřáté míse, usmažíme v těstíčku malé plátky rybího filé. |
4 | Zbylý omastek po masu a rybím filé z pánve odstraníme, v pánvi rozehřejeme nový olej s kouskem másla. Ovoce namáčíme do těstíčka, které jsme odlili do druhé misky a smažíme je dozlatova z každé strany. Usmažené ovocné kousky zamícháme do mísy k masovým kouskům. Mísu s usmaženými kousky dáme na stůl. Každý strávník si z mísy vybere usmažené kousky sám. |
Poznámka
Příloha: čerstvá zelenina, bílé pečivo a jogurtový dip.