Jednoduchý recept

Lososové podkovičky s dušenou baby karotkou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 62658

Ingredience

Restovaný losos
1 polévková lžíce Citrónová šťáva
1 ks Losos obecný
3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1,5 polévková lžíce Máslo bylinkové
2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
0,2 kávová lžička Pepř bílý
1 kávová lžička Sůl mořská
2 polévková lžíce Šalvěj čerstvá
Dušená zelenina
100 g Celer řapíkatý
200 g Karotka baby
100 g Kukuřice cukrová nakládaná
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 ks Pórek
0,5 kávová lžička Sůl
100 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 422 kcal
Kilojoule 1 767kJ
7% Sacharidy 24 g
29% Tuky 22 g
38% Sodík 769 mg
58% Bílkoviny 33 g

Lososové podkovičky s dušenou baby karotkou postup přípravy receptu:

1

Omytého a osušeného lososa pokapeme citrónovou šťávou a necháme ho 20 minut odpočinout.

2

Mezitím očistíme a omyjeme zeleninu: baby karotku, řapíkatý celer a větší pórek.

3

Baby karotku necháme v celku, řapíkatý celer pokrájíme na 2cm kousky a pórek nakrájíme na nudličky. Nakládanou cukrovou kukuřici scedíme a necháme ji okapat. Připravíme si omytou snítku šalvěje, z které otrháme lístky. V pánvi rozehřejeme máslo, dáme do něj všechnu pokrájenou zeleninu, osolíme ji, promícháme, podlijeme ji vodou a pod pokličkou ji pomalu dusíme 10-15 minut doměkka.

4

Lososa znovu omyjeme, rozkrájíme na podkovičky, posypeme je pepřem a obalíme v hladké mouce. V druhé pánvi na rozpáleném oleji s máslem rybu z každé strany orestujeme dozlatova. Při restování k rybě přihodíme lístky šalvěje.

5

Lososové orestované podkovičky osolíme, poklademe je na talíře, obložíme je dušenou zeleninou a hned servírujeme.

Poznámka

Příloha: vařené brambory pokapané rozehřátým máslem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept