Hovězí s lilky a rajčaty - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí s lilky a rajčaty
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 62752 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
500 g | Hovězí maso zadní |
300 g | Lilek |
2 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
400 g | Rajčata |
2 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 72,5mg |
Draslík | 424,6mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 853,4mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 16,6mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Lilek, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí maso zadní, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí s lilky a rajčaty postup přípravy receptu:
1 | Lilky oloupeme, nakrájíme na tenká kolečka, mírně osolíme a necháme 15 minut odležet. |
2 | Omytá rajčata nakrájíme na čtvrtky a posypeme je nasekaným česnekem a petrželkou. Připravená rajčata dáme do kastrolu a zvolna je podusíme asi 30 minut. |
3 | Do menšího pekáče rozložíme polovinu rajčat a lilků. Osolíme, opepříme a přikryjeme vrstvou hovězího masa nakrájeného na tenké nudličky. Maso pokryjeme zbylými rajčaty a lilky. |
4 | Pokrm pečeme v troubě vyhřáté na 200°C asi 15 minut dozlatova. |