Hovězí v kroupách a kapustě - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí v kroupách a kapustě
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | M. Hamrova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 629 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
500 g | Hovězí maso přední |
250 g | Ječné kroupy |
400 g | Kapusta hlávková |
1 špetka | Kmín celý |
1 špetka | Majoránka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
100 g | Sádlo škvařené |
1 kávová lžička | Sůl |
500 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 49g |
---|---|
Cholesterol | 81,4mg |
Draslík | 861,6mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 12g |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 97,5mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Hovězí maso přední, Kapusta hlávková, Kmín celý, Majoránka, Sádlo škvařené, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Ječné kroupy, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí v kroupách a kapustě postup přípravy receptu:
1 | Nakrájíme cibuli a necháme zpěnit na sádle. Maso pokrájíme na nudličky, přidáme na cibuli a dusíme. Občas podléváme vodou. |
2 | Jakmile maso změkne, přidáme studenou vodou propláchnuté, nevařené kroupy a nakrájenou kapustu. |
3 | Dochucujeme kmínem, pepřem, solí a majoránkou. Za občasného míchání dusíme, dokud kroupy s masem zcela nezměknou. |