Rendlík s krůtím masem, červeným a bílým zelím - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rendlík s krůtím masem, červeným a bílým zelím
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | repa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 6290 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Cibule |
2 ks | Kopr čerstvý |
500 g | Krůtí prsa |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý celý |
1 špetka | Sůl |
200 ml | Zakysaná smetana |
1 ks | Zelí hlávkové bílé |
1 ks | Zelí hlávkové červené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 107,3mg |
Draslík | 800,1mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 76,4mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Kopr čerstvý, Krůtí prsa, Pepř černý celý, Sůl, Zakysaná smetana, Zelí hlávkové bílé, Zelí hlávkové červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rendlík s krůtím masem, červeným a bílým zelím postup přípravy receptu:
1 | Maso omyjeme a nakrájíme na kostky nebo nudličky. Cibuli nakrájíme na jemné nudličky. Zelné hlávky rozkrojíme na čtvrtky a ty pak na osminky. Opatrně ze středu odstraníme košťál. Vložíme do mísy, přelijeme vroucí osolenou vodou. |
2 | Na pánvi na rozpáleném oleji necháme zpěnit cibuli. Přesuneme na talíř, do pánve vložíme maso a ze všech stran zprudka orestujeme. Přidáme zpět cibuli, zelí, kopr, ochutíme solí a drceným pepřem a asi 25min podusíme. |
3 | Nakonec vše zalijeme smetanou, prohřejeme a podáváme. |
Poznámka
Použijeme 2 snítky kopru.