Obložená pita s míchanými vajíčky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 17 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Obložená pita s míchanými vajíčky
Obložená pita s míchanými vajíčky
Celkový čas: | 17 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 7 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 62917 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
2 plátek | Chléb Pita |
1 ks | Cibulka jarní |
1 kávová lžička | Máslo čerstvé |
3 špetka | Pepř bílý |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
2 ks | Rajčata |
2 polévková lžíce | Řeřicha |
4 špetka | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 251,9mg |
Draslík | 330,8mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 20,0mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chléb Pita, Cibulka jarní, Pepř bílý, Rajčata, Řeřicha, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Obložená pita s míchanými vajíčky postup přípravy receptu:
1 | Očištěnou jarní cibulku s natí, výhonky řeřichy a petrželku omyjeme, vodu setřepeme. Cibulku pokrájíme na tenká kolečka, bylinky pokrájíme nadrobno. Menší 2 zralá rajčata omyjeme, osušíme a pokrájíme na tenké plátky. |
2 | V pánvi rozehřejeme lžičku másla, na něm zpěníme cibuli, přidáme čerstvá vejce, osolíme je a za stálého míchání usmažíme tak, že budou ještě trochu řidká. Promícháme je s pokrájenými bylinkami a hned pánev odstavíme z plotny. |
3 | Na talíře dáme předehřáté chlebové placky - pitu. Do středu každé pity rozdělíme míchaná vejce s cibulkou, okolo vajec poklademe plátky rajčat, ochutíme je solí, pepřem a hned teplé servírujeme. |