Recept

Pečené kachní maso na grilovaném chlebu

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (42%)
ID receptu: 62978
Kategorie: Jednohubky, Kanapky, Tapas

Ingredience

1 stroužek Česnek
6 krajíc Chléb celozrnný pšeničný
150 g Kachní maso pečené
2 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
2 špetka Sůl
Na cibulovou marmeládu
100 ml Balsamico ocet
3 ks Cibule červená
3 polévková lžíce Cukr třtinový
2 polévková lžíce Olej olivový
2 špetka Pepř černý mletý
0,5 ks Pomeranče
0,3 kávová lžička Sůl
Na ozdobu
0,5 ks Pomeranče
1 hrst Rukola

Nutriční hodnoty jedné porce

57% Kalorie 1,127 kcal
Kilojoule 4 717kJ
40% Sacharidy 143 g
60% Tuky 45 g
60% Sodík 1 g
71% Bílkoviny 40 g

Pečené kachní maso na grilovaném chlebu postup přípravy receptu:

1

Na marmeládu očištěnou cibuli rozpůlíme a nakrájíme na plátky a zpěníme na rozpáleném oleji, až je cibule zlatohnědá. Osolíme, opepříme a vmícháme třtinový cukr. Mícháme, dokud cukr nezkaramelizuje, poté přilijeme šťávu z pomeranče, balsamico, dobře promícháme a pod poklicí dusíme zhruba 20 minut, až marmeláda zhoustne.

2

Kachní maso obereme z kostí, odstraníme kůži a spolu s 3 lžícemi výpeku, drobně posekanou petrželkou, solí a pepřem v míse dobře promícháme.

3

Plátky chleba na grilovací pánvi na oleji po obou stranách opečeme a po upečení z jedné strany potřeme česnekem.

4

Chleba potřeme cibulovou marmeládou, poklademe kachním masem, ozdobíme opranou a okapanou rukolou, zakapeme pomerančovou šťávou a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept