Mrkvovo-pomerančová polévka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mrkvovo-pomerančová polévka
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | verca |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 6298 |
Kategorie: | Krémové polévky |
Ingredience
1 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Koriandr čerstvý |
1 kávová lžička | Máslo čerstvé |
8 ks | Mrkev kořen |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Pomeranče |
1 špetka | Sůl |
1 l | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 27g |
---|---|
Cholesterol | 7,8mg |
Draslík | 468,2mg |
Vláknina | 26g |
Vitamín A | 180,5mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 43,7mg |
Vitamín E | 2,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Koriandr čerstvý, Pomeranče, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mrkev kořen, Olej olivový, Pepř černý mletý, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Mrkvovo-pomerančová polévka postup přípravy receptu:
1 | V hrnci rozehřejeme máslo s olejem a zvolna na něm orestujeme na proužky nakrájenou cibuli. Přidáme mrkev nasekanou na malé kousky a šťávu vylisovanou z pomeranče. Promícháme a restujeme cca 3min. |
2 | Zalijeme vývarem, přivedeme k varu a pod pokličkou cca 45min povaříme až mrkev změkne. |
3 | Polévku rozmixujeme na hladký krém, přidáme lžičku nastrouhané kůry z pomeranče, dochutíme solí. |
4 | Rozdělíme do misek, dozdobíme pepřem, čerstvým koriandrem a podáváme. |