Treska s parmezánovou strouhankou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Treska s parmezánovou strouhankou
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | sonizna |
---|---|
Hodnost: | Mám přehled (65%) |
ID receptu: | 62984 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 plátek | Chléb toastový |
1 ks | Jogurt bílý |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
7 g | Sůl |
20 g | Sýr Parmezán |
300 g | Treska filety |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 25g |
---|---|
Cholesterol | 25,3mg |
Draslík | 176,2mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 127,6mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,3mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chléb toastový, Jogurt bílý, Sůl, Sýr Parmezán mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Treska filety nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Treska s parmezánovou strouhankou postup přípravy receptu:
1 | Dva filety tresky omyjeme, osolíme a dáme do pekáčku vymazaného máslem. |
2 | Vyklopíme na ně bílý jogurt a posypeme je směsí z nastrouhaného parmazánu a strouhaných plátků chleba. |
3 | Pečeme na 180 °C asi 25 minut. |
Poznámka
Podáváme s brambory nebo s bramborovou kaší.