Zdobená čokoládová srdíčka s krémem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zdobená čokoládová srdíčka s krémem
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | sonizna |
---|---|
Hodnost: | Mám přehled (65%) |
ID receptu: | 62990 |
Kategorie: | Vánoční cukroví |
Ingredience
1 kávová lžička | Citronová kůra |
100 g | Čokoláda bílá |
100 g | Čokoláda hořká |
140 g | Cukr moučka |
1 ks | Cukr vanilka |
1 ks | Kypřící prášek do pečiva |
100 g | Máslo čerstvé |
10 ml | Mléko polotučné |
420 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 ks | Salko karamel |
300 g | Tuk Hera jedlý |
100 g | Tuk ztužený |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 53,4mg |
Draslík | 83,8mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 53,9mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,4mg |
Vitamín E | 1,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová kůra, Čokoláda bílá, Čokoláda hořká, Tuk ztužený, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Tuk Hera jedlý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Cukr moučka, Kypřící prášek do pečiva, Salko karamel nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Zdobená čokoládová srdíčka s krémem postup přípravy receptu:
1 | Z hladké mouky, cukrů, vajec, vanilkové essence, Hery, kůry a kypřícího prášku vytvoříme hladké těsto. Je-li těsto příliš husté, přilijeme podle potřeby mléko. |
2 | Těsto zabalíme do potravinářské fólie a necháme přes noc odpočívat, aby se rozložily všechny chutě. |
3 | Druhý den těsto vyválíme na 2-3 mm silný plát a vykrajujeme z něj různé tvary – já jsem zvolila kytičky. |
4 | Pečeme 10 minut na 180 °C – troubu však hlídáme. |
5 | Salko vyšleháme s máslem a tímto krémem pomažeme polovinu upečeného cukroví. Druhou polovinu přilepíme na krém. |
6 | Připravíme si dvě vodní lázně – do každé dáme kovovou mísu a rozpustíme v ní 50 g tuku a čokoládu – do jedné mísy bílou, do druhé mísy hnědou a rozpustíme je. |
7 | Cukroví namočíme po celé ploše do jedné z čokolád (dle výběru) a po ztuhnutí uděláme dekor pomocí vidličky druhou čokoládou. |
8 | Po ztuhnutí podáváme. |